fbpx
Goede doel 2020-06-13T14:59:25+01:00

GOEDE DOEL

Steun Stichting Hartekind

Elk jaar bieden wij de mogelijkheid aan de deelnemers van Tour d’Utrecht om een goed doel te steunen. In 2020 kan je tijdens je inschrijving een vrije donatie doen aan Stichting Hartekind.

Jaarlijks worden ongeveer 1.500 kinderen geboren met een hartafwijking en daarvan overlijden er elk jaar nog 150. Natuurlijk is ieder overleden kind er één te veel en daarom probeert Stichting Hartekind door middel van het financieren van onderzoeken de levensverwachting voor kinderen met een aangeboren hartafwijking te vergroten.

De FUTURE-study

De opbrengst van deze editie gaat naar de FUTURE-study om een betere diagnose te kunnen stellen van een hartafwijking bij nog niet geboren kinderen. Met de nieuwste MRI-technieken is het mogelijk om na de 20-weken echo een 3D beeld te maken van het hart en de grote bloedvaten, zónder moeder en ongeboren kind te belasten met straling. Niet alleen komt hierdoor voor specialisten meer informatie beschikbaar, maar ook ouders kunnen zo beter geïnformeerd worden over de gezondheid van hun kind!

Stichting Hartekind