Corona-maatregelen 2020-08-10T15:29:35+01:00

Corona-maatregelen Tour d’Utrecht

Om de Tour d’Utrecht verantwoord te kunnen organiseren in deze tijden, hebben we een corona-protocol opgesteld. Eerder dit jaar hebben we dit corona-protocol getest tijdens de Back on the Bike Ride met 100 deelnemers. Hieruit bleek dat we wel degelijk een wielerevenement kunnen organiseren in de 1,5-meter-maatschappij die we nu kennen. De focus ligt op de spreiding van de deelnemers op één bepaalde locatie en natuurlijk op het het hanteren de 1,5 meter afstand. Een overzicht van de belangrijkste maatregelen per aspect van de route kan je hieronder vinden!

Maximum aantal deelnemers

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een maximum te stellen aan het aantal deelnemers. Op deze manier kunnen we ons coronaprotocol optimaal toepassen. Dit betekent wel dat er nog maar een aantal startbewijzen beschikbaar zijn. Wees er snel bij, want VOL=VOL.

Start

Om de spreiding van onze deelnemers te optimaliseren werken we met startvakken. Deelnemers die zich voor de coronacrisis hadden ingeschreven hebben een startvak van 30 minuten, maar deelnemers die zich nu inschrijven hebben een tijdsvak van 15 minuten. We vragen deelnemers om niet eerder dan 10 minuten voordat het tijdsvak begint naar het evenemententerrein te komen. Tevens wordt er door middel van dranghekken en markeringen eenrichtingsverkeer gecreëerd op het start-finish terrein. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen.

Route

Het is niet verplicht om tijdens het fietsen in een groep onderling 1,5 meter afstand te houden. Echter, willen wij onze deelnemers aanraden om dit wel te doen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om voldoende afstand te houden van andere deelnemers en weggebruikers. Om dit makkelijker te maken hebben we ervoor gekozen om voornamelijk rustige en brede paden in de routes op te nemen en om stoplichten te mijden.

Verzorgingsposten

Onderweg zijn er uiteraard verzorgingsposten waar deelnemers hun bidon kunnen vullen en een banaan, krentenbol en energiereep kunnen meepakken. Ook hier zal er eenrichtingsverkeer zijn gecreëerd om de 1,5 meter afstand tussen deelnemers te kunnen waarborgen. Vrijwilligers zullen handschoenen dragen om direct contact met deelnemers en/of voedingswaren te voorkomen. Verder zijn er voldoende toiletten, handreinigingsmiddelen en mobiele wasbakken aanwezig.
Ook hier zal de organisatie er op toezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen.

Finish

Na afloop van het evenement kunnen deelnemers hun fietsen kwijt in de bewaakte fietsenstalling. Ook hier is eenrichtingsverkeer gecreëerd. Vervolgens kan men op het breed opgezette terras een drankje doen en genieten van de etappe van de Tour d’Utrecht die wordt uitgezonden op een groot videoscherm. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen. Deelnemers worden gevraagd om na afloop van het evenement thuis te douchen.